Sunday, 27 December 2015

Anda tak minum kopi? Rugi...Anda tak cuba MINERAL COFFEE? Lagi rugi !Anda tak minum kopi? Rugi...Anda tak cuba MINERAL COFFEE? Lagi rugi !


Sekali lagi tengahari ni memunculkan diri...best! Bagi Cik Ira, waktu tengahari dengan kopi untuk bagi segar dan MEMANJANGKAN KESEGARAN Cik ira..hehe..jom teman Cik Ira minum kopi yang best ni..KOPI MINERAL la..sejak layan kopi mineral, SORRY kopi lain Cik Ira tak layan dah :)..

Pernah dengar tak sana-sini orang cakap kopi tak baik untuk kesihatan? Migrainlah..darah tinggi...gastrik..degup jantung jadi laju dan tak normal.. dan yang lagi teruk minum kopi buat kita jadi bodoh dan lembap..T.E.R.U.Kkan.. .


Kopi sebenarnya minuman kegemaran kaum Sufi (golongan yang kuat beribadah)

Dengan meminum kopi, mereka semakin kuat beribadah, seolah kopi mendatangkan cahaya bagi rohani dan jasmani mereka.


Imam Abul Hasan Aliy adalah penemu biji kopi sedangkan Imam Abu Bakr al-Idrus adalah penyebar kopi di pelbagai tempat.


Beliau menggubah syair mengenai kopi sebagai berikut:قَهْوَةُ الْبُنِّ يَا أَهْلَ الْغَرَامْ سَاعَدَتْنِيْ عَلَى طَرْدِ الْمَنَامْ


وَ أَعَانَتْنِيْ بِعَوْنِ اللهِ عَلى طَاعَةِ اللهِ وَ الْعَالَمُ نِيَامْ


قَافُهَا الْقُوْتُ وَ الْهَاءُ الْهُدَى وَاوُهَا الْوُدُّ وَ الْهَاءُ هِيَامْ


لاَ تَلُوْمُوْنِيْ عَلَى شُرْبِيْ لَهَا إِنَّهَا شُرْبُ سَادَاتٍ كِرَامٍ


“Wahai orang-orang yang asyik dalam cinta sejati dengan-Nya, kopi membantuku mengusir mengantuk.Dengan pertolongan Allah, kopi menggiatkanku taat beribadah kepada-Nya di kala orang-orang sedang terlelap.


[Qahwah (kopi)], qaf adalah quut (makanan), ha adalah hudaa (petunjuk), wawu adalah wud (cinta), dan ha adalah hiyam (pengusir mengantuk).


Pengambilan kopi dalam kadar yang sedehana tidak akan memudaratkan kesihatan malahan akan memberi banyak faedah kepada tahap kesihatan manusia meski pengambilannya boleh menyebabkan ketagihan. Satu kajian saintifk berkenaan kesan pengambilan kopi menunjukkan bahawa risiko mendapat penyakit diabetes jenis dua adalah lebih rendah berbanding dengan mereka yang tidak meminum kopi.


Kajian saitifik juga membuktikan bahawa selain meningkatkan fungsi kognitif, kopi boleh mengurangkan risiko batu karang, kanser kolon dan kerosakan hati. Malah, kopi juga terbukti mampu meningkatkan prestasi dan ketahanan manusia dalam aktiviti-aktiviti fizikal. Bagi mereka yang sering berjaga sehingga lewat malam pula, mereka akan lebih segar setelah meminum kopi.


Bagi penghidap penyakit jantung, kencing manis, dan darah tinggi, pengambilan kopi tidak akan memberi sebarang kesan negatif terhadap tahap kesihatan mereka. Namun begitu, kesan pengambilan kopi yang positif hanya berlaku jika seseorang itu meminum kopi dalam kuantiti yang sederhana dalam sehari. Kajian turut menunjukkan bahawa kopi tidak mempunyai kesan kardiovaskular seperti peningkatan kadar denyutan jantung, kadar denyutan jantung yang tidak stabil serta tekanan darah yang tinggi. Malah, risiko penyakit kardiovaskular adalah 10 peratus lebih rendah.*MINUM KOPI SECARA BERSEDERHANA : 1 HARI 1 CAWAN UNTUK MENIKMATI KESAN POSITIFNYA*Ada macam-macam kopi di pasaran, alang-alang dah suka kopi, pilihlah yang kaya dengan nutrien hebat. Macam mineral coffee ni, memang lain dari yang lain. First time minum, rasa cam pelik, ada strong aroma yang weird ..rupa-rupanya itulah bau garam buluh. Apa ke hal pulak minum kopi bubuh garam? Selalu orang bubuh gula kan. Haa.. itulah istimewanya mineral coffee..diperbuat daripada biji kopi robusta + garam buluh. Garam buluh adalah sangat baik untuk kesihatan kerana kandungannya yang beralkali dapat meneutralkan keadaan tubuh yang berasid (punca pelbagai penyakit), ditambah pula dengan unsur mineral dan elemen mikro seperti kalsium, magnesium, kalium dan sebagainya menjadikan kopi ini KOPI UNTUK SIHAT. Psstt.. NO SUGARok. Patutlah orang yang ada diabetes boleh minum kopi ni dengan selamba, infact diabetes yang ditanggung boleh sembuh dengan adanya unsur garam buluh tu..Yang claim bila minum kopi sakit kepala dan gastrik?Nah, kopi ni lah yang terbaik untuk anda..cuba dulu baru tau..KOPI TERRBAIKK! aragagaa..Ada banyak TESTIMONI MINERAL COFFEE yang hebat berlegar di ruang siber ni, ini adalah sebahagian yang Cik Ira ambik agagaggaga


Sambil minum kopi nih cik ira nak p makan tengahari jap..sambil tuh leh pikir..minum kopi boleh buat duit jugak..ahakss cam mana tuh....

PRODUK HOT DI PASARAN,
MEMANG SENANG JALAN..

 Cik Ira akhiri entry Cik ira dengan jomm..makan dulu...ekkkkkkk
KALAU NAK MINUM-MINUM KOPI SAMBIL DUIT BEREBUT-REBUT MASUK POKET, 
CONTACT CIK IRA NAAAA...019-4807383
Post a Comment

0 comments:

 
Copyright 2015 Reserved to Cik Ira di sini. Design By Cik Nurfarah